ph
ph
  OXIGÉNSZIFON     OXIGÉNPATRON     REGISZTRÁCIÓ / BELÉPÉS     KAPCSOLAT      
Magyar English 
ph
ph
ph
fej_home
ph
ph
ph
ph
Oxigénpatron
 
OxigénpatronOxigénpatron kizárólag az oxigénszifonnal használható! 1 doboz 24 darab patront tartalmaz, mellyel 24 liter oxigénnel dúsított víz készíthető.
 
Először beletöltünk a szifonba 1 liter vizet, majd betekerünk 1 db oxigénpatront. Az oxigénpatront tegyük a patronbetekerő műanyagba, majd csavarjuk be a tekerőt addíg, amíg el nem kezd "szorulni"

Ekkor éri el a patron a kiszúrótűt! ezután célszerű egy határozott gyors mozdulattal tovább tekerni a műanyag patronbetekerőt, hogy az oxigén gáz minél gyorsabban a szifon tartályába juthasson.

Ez  a művelet egy nem túl hangos hanghatással, úgymond szisszenéssel jár. Amikor a gáz a patronból beáramilk a szifonba, a patron nem hűl le, nem kell attól tartani, hogy az ujjunk odafagy, mint a szódavíz készítésénél! Nézzen meg egy videót, arról, hogyan kell elkészíteni az oxigénes vizet a szifonnal.
 
Az oxigénpatronban ugyanaz az O2 Oxigénmolekula található, mint amit a levegőből is belélegzünk. 
 
Egy patron 3 gramm, azaz 3000 mg oxigént tartalmaz, de mivel a szifonban az oxigén hajtógázként is szerepet játszik, ezért az elkészített víz oxigéntartalma kb. 2000 milligramm literenként! 
 
A patronban az oxigén gáz halmazállapotban van, ellentétben a szódapatronokkal, ahol folyadék halmazállapotban van a széndioxid. 
 
Ez az oxigén, illetve oxigénmolekulák vegyileg nem oldódnak bele a vízbe - mint a szóda esetében, ahol a vízből és a széndioxidból szénsav keletkezik - hanem "csak" fizikailag keverednek egymással. 
 
Ehhez a keveredéshez kell a szifon szárt belső tere és a patron által biztosított túlnyomás!
 
 
Biztonsági figyelmeztetés:
 
Olaj és zsírmentes, száraz, hűvös helyen tárolandó. A biztonsági gyűrűvel ellátott patronok kizárólag az oxigénszifonokhoz használhatók. A patronok használata közben ne viseljen olajos, vagy zsírfoltos ruhát. Tilos a patront használni, ha a piros biztonsági gyűrű sérült. Gyermekek elől elzárandó.
Az egy literes szifonba maximum 1 liter, a 4 literesbe maximum 4 liter vizet szabad tölteni.
Túltöltés esetén a készülék nem fog megfelelően működni.

Az oxigénpatronok nem újratölthetőek, nem betétdíjasok, viszont a patront árusító helyeken az üres patronokat igény esetén átveszik!

Az online rendelt patronok esetében nem kérjük vissza az üres patronokat.

A kiürült patronok nem veszélyes hulladékok, de javasoljuk, hogy szelektív fémhulladék gyűjtőbe dobják ki!
 
Az oxigénes víz elkészítéséhez ajánljuk, hogy használjon hűtött és tisztított vizet, amennyiben erre nincs lehetősége, egyéb szénsavmentes vizet.
ph
Telefon: 06-20-553-1094       Oxigénszifon |  Oxigénpatron |  Megrendelés |  Patroncserehelyek listája |  OxiClub ph
Magyar English 
ph